آمار سایت

اشتراک در خبرنامه

جهت عضویت در خبرنامه لطفا ایمیل خود را ثبت نمائید

Captcha

آمار بازدید

  • بازدید امروز : 253
  • بازدید دیروز : 200
  • بازدید کل : 997151

3 مقاله با موضوع هویت در معماری(فایل word قابل ویرایش)


3 مقاله با موضوع هویت در معماری(فایل word قابل ویرایش)

3 مقاله با موضوع هویت در معماری(فایل word قابل ویرایش)

 

فایل‌های مقالات این پروژه به صورت word و قابل ویرایش ارائه شده است. با توجه به اینکه این مقالات در همایش هاي ملي منتشر شده است، منبع ارزشمندی برای مطالعه و ارائه پروژه های دانشگاهی است.

عناوین:

-بررسی نظری مفهوم فضاهای جمعی و تاثیر هویت برشکل دهی آن در معماری

-هویت اسلامی در معماری مسکونی ایران

-نقش کهن الگوها در هویت بخشی به مکان مسکونی

 

بررسی نظری مفهوم فضاهای جمعی و تاثیر هویت برشکل دهی آن در معماری

الناز کوهی فرد، ليلازارع

چكيده

تداوم بقاء انسان در گرو تعاملات اجتماعی است و شهر به عنوان بستر زیست آدمی می‌بایست مملوء از عرصه‌های جمعی برای این تعاملات باشد تا پایداری و تداوم در آن جریان يابد. آنچه از شهر در ذهن باقی می‌ماند و درک می‌شود، مجموعه‌ای از عرصه‌ها و فضاهای جمعی با مقیاس و عملکردهای مختلف بهم پیوسته است که ساختار فضایی شهر را شکل می‌دهد و با توجه به اقتضای هر دوره از زیست بشری در آن نقشی را ایفا می‌کند. به تعبیری دیگر مسکن عرصه تعاملات وکوچک‌ترین واحد اجتماعی(خانواده) می‌باشد و در مقابل فضاهای جمعی در شهر عرصه تعاملات اجتماعی شهروندان محسوب می‌شوند. حال چرا برخی از شهرها، مملو از فضاهای جمعی سازمان یافته است و هنوز احساس کمبود فضاهای جمعی در آنها حس می‌شود و برخی از شهرها از وجود یک فضای جمعی مناسب بی نصیبند و تلاشی هم در جهت بر طرف کردن این موضوع در آن وجود ندارد، سوالاتی است که باید به آنها پاسخ داده شود.

در این مقاله ضرورت توجه به فضاهای جمعی، تاریخچه فضای جمعی، عوامل موثر در شکل‌گیری فضای جمعی و تاثیر هویت بر شکل گیری این اماکن و در نهایت توصیه‌های لازم برای بهبود وضعیت کنونی مطرح می‌گردد.

واژه‌هاي كليدي : اجتماع، فضای شهری، فضای جمعی، هویت، فضای معماری

 

هویت اسلامی در معماری مسکونی ایران

بتول بیرانوند

چکیده

یکی از مشکلات جوامع امروزی جدا کردن مبانی معنوی از هنر می باشد. در مقوله معماری وشهر سازی نیز این مشکل وجود دارد و متاسفانه این مشکل در کشور ما نیز، رسوخ کرده است .این در حالی است که هنر معماری بایستی به جنبه های مادی و معنوی توجه کند. با اینکه معماری وشهر سازی اسلامی، سرشار از مفاهیم عمیق روحانی است ، اما در حال حاضر فضای کلی معماری کشور ، به دنباله روی از فرهنگ غرب پرداخته است ،و در کمتر ساختمانی شاهد معماری اسلامی هستیم. هدف این مقاله این است که به راه های رفع این مشکلات بپردازد و زیر ساخت های لازم را جهت رسیدن به معماری اصیل ایرانی اسلامی فراهم نماید. به این منظور پس از بررسی منابع فرهنگ اسلامی ، در زمینه معماری مسکونی به بررسی معماری مسکونی در گذشته، و مقایسه آن با معماری مسکونی امروز می پردازد، تا به ارائه راه حل جدیدی جهت احیای معماری ایرانی اسلامی منتج شود. نوع تحقیق توصیفی وابزار گردآوری اطلاعات کتابخانه ای می باشد.پرسش طرح شده این است که علت دور افتادن از معماری اسلامی چیست ؟و چطور میتوان آن را احیاء کرد؟نتایج به دست آمده نشان می دهد که مهم ترین دلایل دور افتادن از معماری اسلامی در زمینه مسکن عدم وجود مبانی نظری مبتنی بر فرهنگ اسلامی از یک سو و تاثیر فرهنگ غرب از سویی دیگر است و برای دست یافتن به معماری مسکونی ایرانی – اسلامی باید زیرساخت های لازم جهت رفع این مسائل فراهم شود.

کلید واژه ها:هویت اسلامی،معماری مسکونی، معماری ایرانی، شهر سازی

 

نقش کهن الگوها در هویت بخشی به مکان مسکونی

غزال مسافر زاده، کاوه رستم پور

خلاصه

محیط مصنوع آدمی از چیزهایی درست شده است که قابل ادراک شدن می باشند و می تواند همسازی میان مکان و ساکنین را به وجود آورد. انسان سعی دارد درک خود از طبیعت را با در نظر گرفتن تجربه ها، احساسات و عواطف خودش نمادین سازد که این نمادین سازی ریشه در کهن الگوهایی دارد که در ضمیر ناخودآگاه وی نهادینه شدهاند. اگر این نمادها بتوانند صورتی عینی یابند. به عنوان عنصری هویت بخش در تقویت و وحدت روح فضا تاثیر گذار خواهند بود. لذا پژوهش مورد نظر سعی بر آن دارد با تحلیل معماری مسکونی در شهر مسجد سلیمان – که بخش عمده ای از جمعیت آن متشکل از مردمی با سابقه ی سکونت عشایری بوده است – و بررسی مفاهیمی نظیر نمادها، بیان استعاره ای فرم در کالبد معماری، هماهنگی با شرایط بومی و اقلیمی، به کارگیری جزییات و مصالح، به این پرسش پاسخ دهد که چه ارتباطی میان کهن الگوهای جامعه ی فاقد سابقه ی معماری خاص با کالبد امروز معماری آن وجود دارد؟ با توجه به اینکه بخش عمده ای از جمعیت کشور را مردم روستایی و عشاریری تشکیل می داده است، نتایج این پژوهش می تواند در هویت بخشی مکان با استفاده از ویژگی های انسانی هر منطقه از کشور و پدیدار شدن هویت منطقه ای تاثیر گذار باشد.


مبلغ قابل پرداخت 5,500 تومان

توجه: پس از خرید فایل، لینک دانلود بصورت خودکار در اختیار شما قرار می گیرد و همچنین لینک دانلود به ایمیل شما ارسال می شود. درصورت وجود مشکل می توانید از بخش تماس با ما ی همین فروشگاه اطلاع رسانی نمایید.

Captcha
پشتیبانی خرید

برای مشاهده ضمانت خرید روی آن کلیک نمایید

  انتشار : ۱۵ فروردین ۱۳۹۶               تعداد بازدید : 2943

کرج، آزادگان، ابتدای بلوار مطهری، خیابان شهید سبحانی، پلاک48، واحد4

ارائه پایان نامه، پروپوزال، تحقیق و مقاله معماری و شهرسازی

فید خبر خوان    نقشه سایت    تماس با ما