4 مقاله با موضوع هویت در معماری معاصر ایران- بخش اول(فایل word قابل ویرایش)
فایلهای مقالات این پروژه به صورت word و قابل ویرایش ارائه شده است. با توجه به اینکه این مقالات در همایش هاي ملي منتشر شده است، منبع ارزشمندی برای مطالعه و ارائه پروژه های دانشگاهی است.
عناوین:
-پیوستار فرهنگ و خانه ، در الگوهای هویت ساز معماری معاصر ایران
-تاثیر فرهنگ و بازپروری هویت فرهنگی در معماری معاصر ایران
-بررسی تعامل پایداری و هویت در معماری ایران و جایگاه آنها در آینده
-بررسی نقش هویت بر پایداری اجتماعی محلات مسکونی
پیوستار فرهنگ و خانه ، در الگوهای هویت ساز معماری معاصر ایران
مهدی امیدی،سمیرا هفت لنگی، انسیه هفت لنگی
چکیده
معماری ایرانی در حال حاضر به علت تعارض فرهنگ و سنت ، در موقعیتی سرشار از پیچیدگی ها و تناقض ها قرار گرفته و دچار نوعی آشفتگی است. تاریخ، فرهنگ و زندگی روزمره ما همزمان در خانه و مسکن بهم گره خورده وخانه ایرانی سنتی جلوه مستقیم ارزشهای معنوی و فرهنگی و شیوه زندگی بوده است. امروزه اغتشاش در ارزشها به احداث خانه هایی بیگانه با فرهنگ منجر شده ، که نمی تواند پاسخ مناسبی به شرایط پدید آمده از بستر فرهنگی – اجتماعی سرزمین مان باشد. از سوی دیگر یک مسکن مطلوب برای یک انسان ایرانی با یک آمریکایی به خاطر تفاوت در آداب و رسوم و اعتقادات و همه چیزهایی که به آن فرهنگ اتلاق میشود متفاوت است به همین خاطر ویژگی های مسکن مطلوب باید بر آمده همان فرهنگ باشد. دغدغه این پژوهش این است که افراد مجبور به زندگی در فضایی میشوند که دیگری با نظم ذهنی خود آن را شکل داده و عموما با فرهنگ ایرانی بیگانه بوده و برمبنای مدلهای فضایی اروپایی طراحی شدهاند.
پژوهش ارائه شده تحقيقی كاربردي است و روش جمع آوري اطلاعات آن به صورت كتابخانه اي بوده و روش تحقیق آن توصیفی تحلیلی است. معماری ایرانی دارای ویژگی ها و مفاهیمی بوده که بیزمان و قابل تداومند همان گونه که در ادوار مختلف، این معماری ادامه پیداکرده است. بنابراین می توان با مطالعه در معماری ایرانی و کالبد گذشته این معماری را مورد تدقیق قرار داد تا از پشت فرمها به الگوها و ساختار ها پی برد و به مفاهیم پایدار و قابل تداوم در معماری ایرانی دست یافت.
کلمات کلیدی: خانه ایرانی، فرهنگ، فرهنگ و خانه
تاثیر فرهنگ و بازپروری هویت فرهنگی در معماری معاصر ایران
آرش مروتی، حسن اصانلو، سهیل فیروز فر، علی طاهر دوست
چکیده
هدف از این پژوهش مطالعه و تحليل نقش و جايگاه هويت و فرهنگ در معماری ایران است،سپس به آسیب های ناشی از معماری بی هویت می پردازیم و با بررسی بحران های ناشی از معماری بی هویت به اهمیت و لزوم به کار گیری الگوی مشخص معماری در شرایط کنونی می پردازیم.روش اين تحقيق توصيفي و تحليلي بوده و مبانی نظري آن براين اصل استوار است كه هويت ملي تاريخي و اسلامي مي تواند به عنوان عاملي راهبردي و تعيين كننده درجهت حفظ اصالت و احراز معماري و شهرسازي ايراني و اسلامی و نيز عاملی موثر در برابر هجمه معماري بيگانه و بحران هويت باشد.
واژگان کليدي: هویت،فرهنگ،معماری معاصر،مسکن شهری
بررسی تعامل پایداری و هویت در معماری ایران و جایگاه آنها در آینده
حسین ذبیحی، صبا آریان پور
تجارب ارزنده گذشتگان در طول تاریخ همیشه سرمایه اصلی دانشمندان و مبتکران در گره گشایی از مشکلات و حرکت بسوی آینده بهتر بوده است و انتقال تجارب گذشتگان از نسلی به نسل دیگر باعث پیشرفت علمی و تقویت حس خود اتکایی و ایجاد هویتی پایدار می باشد. معماري پایدار یکی از جریانهاي مهم معماري معاصر است؛جریانی که عکس العملی منطقی در برابر مسائل و مشکلات به وجود آمده عصرصنعت به شمار میرود و گذشتگان ما نیز مطابق امکانات و توانمندی های زمان خود بر آن تاکید داشتند. لذا مفهوم پایداري یا هر مفهوم دیگري که به ادبیات کشو روارد میگردد،متناسب با آداب وسنن این مرز وبوم باید تفسیر گردد تا فهم آن براي جامعه امکانپذیر و هضم آن در فرهنگ ایرانی میسر گردد هدف از ارائه این مقاله بیان این موضوع می باشد که در معماری ایرانی مقوله پایداری ارتباطی تنگاتنگ با هویت معماری ایرانی دارد.که با دقت در نحوه تعامل این دو مقوله میتوان به راه کارهای مناسبی برای طراحی و ساخت ساختمانهای اینده معماری معاصر ایران همت گمارد.روش تحقیق در این پژوهش با توجه به ماهیت بحث به صورت توصیفی-تحلیلی و در بستر مطالعات کتابخانه ای می باشد.
واژههاي كليدي: پایداری.معماری پایدار.هویت.معماری سنتی.معماری معاصر
بررسی نقش هویت بر پایداری اجتماعی محلات مسکونی
حامد علیپور،عمیدالاسلام ثقهالاسلامی، مرتضی قائمی شاد
پایداری اجتماعی از مؤلفههای اصلی توسعه پایدار در مقیاس شهری محسوب میشود. پایداری اجتماعی را باید با معیارهایی همچون میزان مشارکت اجتماعی و تعامل اجتماعی در محیطهای شهری مورد سنجش قرار داد. یکی از محیطهایی که پایداری اجتماعی در آنها از اهمیت شایانی برخوردار است محله (مسکونی) میباشد. محله به مثابه یک سلول شهری قاعدتا میباید محل رخداد حیات شهری و اجتماعی باشد و لذا انتظار سطح بالایی از تعامل و مشارکت اجتماعی در آن وجود دارد. عوامل متعددی میتوانند بر میزان مشارکت اجتماعی در سطح محله تأثیرگذار باشند. به نظر میرسد که یکی از عواملی که میتواند بر میزان مشارکت و مسئولیت پذیری اجتماعی ساکنین تأثیرگذار باشد عامل هویت است. در این پژوهش به موضوع هویت در محلات مسکونی و نقش هویتمندی محله در میزان پایداری اجتماعی آن پرداخته شده است. برای نیل به اهداف پژوهش از روش مطالعات کتابخانهای و همینطور روشهای تحلیلی استفاده شده است. در نهایت یافتههای این پژوهش گویای این مطلب است که هویتمندی یک محله (به معنای اینهمانی ساکنان محله با محیط آن) موجب تقویت حس تعلق خاطر و مالکیت نسبت به محله شده و نوعی مسئولیتپذیری را در ساکنین ایجاد میکند که باعث میگردد افراد به شکل فعالانهتری در اداره محیط مسکونی خود مشارکت جویند.
کلمات کلیدی: توسعه پایدار، پایداری اجتماعی، محله مسکونی، هویت، مشارکت اجتماعی
مبلغ قابل پرداخت 6,000 تومان